Sunday, May 6, 2012

Masalah Selang Seminggu!!!

Fuh, selang sminggu mengarang nih...

3 Mei - Kawe tengah dok menjawab soklan exam, tetibe bini mesej.... "Keta xleh start"

adesss...udah ler minggu lepas baru je tukau distributor ( CLICK HERE )

Then petang tu, kawe kol jiran kawe, Kurau bukan name sebenar, mintak tulun tengok ape2 yg patut...walaupun beliau bukan pomen, tapi perkare2 basic tu ade la... dan setelah di cek sumenye beliau kol kawe gtaw sume yg lain2 elok, cume time start xde bunyik langsung...

Kalu betri kong biasenye ade la bunyik KTAK KTAk ke ye dak...apa pun tarak...buleh kate sume perkare elektrikal yg lain ok, radiu pun bunyi....makanye beliau menSuspek Starter sudah out...

Hmmm...kawe xpenah lagi ler berhadapan dengan menatang tu...xpe la, Kurau kate nk mintak tulun Siraj (Pomen Aprillia) tengok2 kan...

Disebabkan xsedap hati, kawe pilih untuk balik umah...yg mane rancangan asalnye xnak balik weekend, nk study konon nye la kan kt dorm...tapi balik pun ok sbb HAVOC mmg wat Family Day kt Teluk Batik...Kawe dh bayo pun, cume nk pegi nye xkompom...

5 Mei - Kt umah, jam 10 pagi dh janji dgn member kawe nk pinjam Tools utk bukak Starter...citenye yg buleh kawe yakin sangat nk bukak starter sbb udah kawe tanye pade Otai HAVOC, Mr Al Bieno, salah sorang pomen tersohor....pehtu mmg dh tekad nk bikin sniri minggu nih sbb minggu lepas kena bayo towing huhuhu...sekurang2nye kawe blajo...

Starter Kawe yg dh dichabot dari henjen bay...

Sebenonye banyak lagi tande2 awal dan kerosakan yg berlaku kt Starter nih, tapi kt sini kawe cite la ape yg jadi kt Starter kawe aje ye...name yg biase disebut, Carbon Brush... name dalam manual Brush je...menatang nih terletak di dalam body Starter tersebut macam dalam gambo kt bawah...


Xyah nk cite banyak2 pasal nk bukak menatang nih, moh kite tengok gambo je la sambil kawe terang sket2 ye...

Member yg baik ati meminjamkan tools...
Untuk makluman, hos radiator tu kawe chabot sbb menggangu + tempat sempit nk pulas bolt yg ikat Starter tu..

Akhir nye, setelah berhempas pulas...
Nahhh Hamek ko...nmpak sangat pemalas jage keta...huhuhu...
Menatang ni la Brush tersebut...tengok saiznye, dh pendek...
Dalam Buku Manual pun ade care2 nk inspect menatang nih...untuk makluman Name2 dalam kotak seperti di atas adelah Brand bagi Starter...ND biasenye untuk GB Manual n Mitsuba utk GB Oto.
Sorry, terpotong name NipponDenso untuk gambargajah yg ateh...
Disebabkan nk menchabot dan memasang Brush nih agak payah, sbenonye xreti pun kawe pegi kt kdai betri yg ade jual Brush ni dan suh beliau tulun pasangkan skali kt Brush Holder nye.... ini adelah disebabkan, Brush Negative (-ve) bagi GB Oto perlu diPateri pade tempat nye yg mane kawe pun baru taw....huhuhu...

Tadaaa...Pemasangan Brush yg baru...
Menatang ni kalu yg ori xtaw ler ade ke tak Part Number nye, kawe amik yg brand FCC kotak merah...Jumlah kerugian yg dialami sebanyak RM60 (brush+pateri)...

Pehtu apo lagi, kasi pasang balik ler ape yg dh dibukak...

Alhamdulillah, lepas setel sume pemasangan, henjen buleh mengaum kembali...jam sudah 2petang...aktiviti Family Day Havoc utk sesi melawat rumah anak2 yatim dh abih...kawe pegi join sesi seterusnye jam 5 petang pulak ler...

Sekian utk kali nih...thanx for reading... :)

Tuesday, May 1, 2012

Error Code 9 - Cylinder Position Sensor

Sape xtgk lagi video nih kt FB buleh ler layan dulu...

video


27 Mac - On d way ke Stesen Komuter Batu Gajah kawe prasan dh keta akan tersengguk2 bile nk accelerate balik selepas amik selekoh or brenti kt trapik... tapi kejap2 je jadi, so wat xtaw ler...

Lepas dh bli tiket tren, bini kawe bawak balik keta...siap pesan kt beliau, lepas amik selekoh or brenti kt trapik jangan tekan lebih2 sgt minyak takut kang keta mati sbb tadi dh semput2...

Dok 15 menet nunggu tren, bini kol kate keta mati tapi bleh start and xleh pasang ekon....huh, pelik btui...( buleh bace versi beliau kt blog: Makbed's Journal )

kawe cakap xde ape pun, bleh je pkai ekon....beliau pun bukak, mati gak henjen...xpe lah, kawe suh je beliau bawak pelan2 janji sampe umah...

Udah sampe Manjung, beliau kol lagi kate CEL nyale...huh, ni yg kawe suke kalu problem buleh dikesan...makenye kawe pun tepon YB Irwan a.k.a Bex kot beliau buleh bantu nengok keta, die nk balik kampung pulak...tepon Zairy, kije pulak...

As a result, kawe batalkan tiket tren...dapat ler sparuh harga balik, tepon best buddy, Arifuddin, mintak tulun datang amik kt Batu Gajah....tapi gi ipoh dulu, cari barang lektop...

Sampe umah, kawe trus Self Diagnose lar mcm biase (refer this Link: CLICK HERE)

Hasilnye kluar kod berikut

3 - Manifold Absolute Pressure (MAP) Sensor
9 - Cylinder Position (CYP) Sensor

28 Mac - Pagi nye, keta dh xleh start langsung... lepas crank n stop 3 kali, CEL nyale lagi... Jump lagi skali dengan result:

3 - Manifold Absolute Pressure (MAP) Sensor
4 - CrankShaft Position (CKP) Sensor
9 - Cylinder Position (CYP) Sensor

Udah betambah pulak Code Error nye....aduhhh...

Naik umah bukak balik buku manual, study....Final Exam 2 Mei xstudy lagi nih....

Buku manual menyatekan: Kadang2 berlaku "Intermittent Failure".... so bagi mengelakkan tersalah Diagnose, disarankan membace Blinking sekurang2 nye dua (2) kali....

Seterusnye lakukan Reset kepade ECU...care2 nye ielah:

1. Dengan menchabot Fius 7.5A kat Underhood Fusebox selame 10 menet...fius tersebut adelah Backup Fuse atau bagi sesetengahnye adelah fius untuk radiu keta...( yg ni ade dalam buku manual )

atau

2. Menchabot kepala negatif (-ve) bateri dan biarkan selame 10-30 menet... (yg ni xde dalam manual)

Kawe gune method nombo dua, mudah....males nk cari fius padahal xtau pun tang mana... pehtu crank n stop smpe CEL menyale smule dan jump n bace balik blinking....

Hasilnye selepas Reset ECU, hanye dapat bacaan
9 - Cylinder Position (CYP) Sensor

Kedudukan CYP Sensor nih adelah kat dalam Distributor, buleh tgk diagram dari manual seperti berikut:

Gambarajah adelah untuk Distributor bagi henjen F..untuk henjen H xdapek cari...

Tengahhari nye kol trus la klinik panel kebiasaannye...datangler pomen ke rumah, pomen baru, melayu... kawe pun crite masalah yg dihadapi, beliau pun cek la api...ade, beliau kate mungkin alternator...

Pulak, tadikan kawe dh gtaw kawe cek dh kod kluar 9...so, kawe suspek beliau xpenah merawat Honda...dipendekkan cerite, kawe suh die pasang balik sume yg die bukak dan berambos...

Trus kawe tepon Zairy mintak tulun klinik panel beliau, petangnye sampai ler tow truck mcm dalam video kt ateh td...

Sesampainye kt klinik baru, trus pomen cek...same jugak, beliau cek api dengan mechabot kabel plug dan tengok spark kt Valve Cover...satu per satu beliau cek...ade api tapi salah satunye mengeluarkan spark kaler OREN...

Meaning: Bad Distributor... baru kawe tawww....

apo lagi, kasi tukar laaa....kos kerugian RM280....huuuu....