Thursday, October 11, 2012

Front Disc Rotor

Lame beno xupdate pasal keta kat sini...arini meh kite tengok pasal disc brek depan
Disc CD6 H22a: 11Inch

Actually kawe dah tukar pun disc depan nih, lepas tukar baru belek buku manual.... ropanya mmg ade Refinishing Limit utk disc ni...Refinishing yg dimaksudkan ielah skimming...yg org slalu dok sebut Skim Disc tu....

Ini dari buku manual CD7-CD9 Accord Sv4 Coupe
Memandangkan CD6 xde rujukan, maka kawe belek plak kat buku manual Prelude yg mane saiz disc nye same sbb henjen H22A...
Buku Manual Prelude 93 with H22A
Macam yg kawe cakap tadi, dh tukar pun baru nk belek.... macam yg dalam buku kate, Maximum Refinishing Limit ielah 21.0mm...
kalu xnmpak, dh tinggal 21.0mm...
Memang dh time tukar ropanya....
Sbenonye disc ni xpenah tukar lagi, sejak ayah pkai ketani pun beliau xpenah buat ape2....dapat kat kawe dh dua kali pegi skim...otai2 cakap maximum dua kali je bleh skim, pastu xbleh sbb dis akan cepat bengkok or ade risk utk patah.

Reason sbeno kawe tukar disc nih sbb die dh berbunyi bile brek plus steering gegar bile brek meaning disc bengkok lah....dah cek sume yg lain, mmg ke situ jugak nmpak punca nye...
Diameter disc CD6 H22A kawe
Kebetulan sbelum raya aritu abe Jamaluddin tukar disc beliau...kawe pun mintak info kedai nk beli gak yg same...

Same je ropanye dgn yg asal
Disini kawe nk mintak maaf sbb xdapat nk bagi info tentang part number nye....kawe lupe nk amik gambo kotak Brembo tu...

Sebabnye bukan kawe DIY, pasang kat kedai (pomen dh buang kotaknye) sbb kawe xde tools bersesuaian kat umah....

Alang2 dh bukak, cek skali yg berkaitan, xpayah bukak banyak2 kali...

Lower Ball Joint sudah losak kedua2 blah....kasi tukar laaa...

Harga:
Pair Brembo 11inch Fr Rotor : RM 350
2 Lower Fr Ball Joint (JP) : RM 150
Metal King Bendix Brake Pad: RM 185


Kalu ade ape2 yg kawe salah maklum or ade maklumat tambahan mohon tinggalkan komen. Thanx for reading. TQ

Sunday, August 12, 2012

HAVOC: Iftar Central 2012

11 Aug 12 - Jam 3 ptg rempit ke Subang then ke Stesen LRT Datok Keramat, anto baram pesanan kastemer bini kawe yg dah dipesan awal.... Collagen Cappucino...

Ni sbagai bukti kawe lalu Datok Keramat....huhuhu keta abe Haikal a.k.a Wak D
Kawe kol abe Haikal, beliau suh jalan dulu, tunggu kat RnR Awan Besar... elok le jugak tu, kawe pun xmandi lagi... terus kesane...Seb baik bawak baju n toilet gear...buleh ler mandi kat situ...

Dalam sploh bijik keta gak ler mai tunggu kat Awan Besar tu.... elok nk jalan je, keta abe Din temp naik mencanak, Radiator kosong truss.....maka sbagai kawan2, kitorg pun tunggu le smeta nk bagi henjen sjuk sket....

Dah cool henjen, try boh air...ade la nmpak leaking, air turun kot blakang henjen...kawe xtaw plak nk bajet ape yg bocor...xpe la, Wak D kate tinggal le dulu keta abe Din...kawe yg naik sorang nih jemput ler abe Din numpang sbb beliau dgn family...

Rame jugak yg join bukak puase tahun nih, huhuhu kawe xpegi pun yg tahun lepas....malangnye kawe agak males amik gambo tadi...tapi rame jugak yg amik gambo...meh tengok antare gambo yg ade....

Gambo nih dari FB abe Aril Selayang
Itu je ler gambo yg ade stakat nih...sekitar jam 9 malam sume gerak balik dh...kawe dgn abe Din with family folo bro Abas nk g tengok kerosakan keta abe Din...



Setelah di telek oleh pomen tersohor, abe Abas, maka diketahuilah Stopper je yg bocor... dan dari situlah kawe buat kesimpulan ngape keta otai2 nih laju....sebab diorg xbawak tools...wakakaka....gurau je ye bro2 sume...seb baik kawe bawak tool box kawe yg xseberapa tu...huhuhu

Dah setel keta abe Din, kawe pulak ikut bro Abas balik ke bengkel beliau...saje je nk g tengok, plus set lokasi simpan dalam GPS...nnti sonang maw cari bengkel...

Mereka2 ni lah yg join jenguk abe Din...

Tim Utara: Fitri Kechik, Syapiq, Ayie....abe Nas Nesh pon tumpang skaki (Gambar oleh Abas ATR: kat bengkel beliau)
Ksian depa, xtidoq dua malam tunggu keta siap...

Sekian entri malas kawe...

Sunday, August 5, 2012

IAC Valve - Kasi Tukar laa..

Last Entry kawe pasal Troubleshoot utk mengenalpasti masalah RPM rendah...
(buleh bace kat sini: IAC Valve - Troubleshoot)

So, bile dah tau problemnye kena kasi tukar lahh...

Ahad 29 Julai - Ade kelapangan sket maka kawe pun pegi le meronda2 hapkat kat Sg. Petani...malangnye gambo plak xamik...len kali la kawe g amik gambo skali... MAV Autoparts namenye kot... Tokey berbangse india kalu xsalah... 

Yg baguih nye kat sini, barang kat henjen lantai tu buleh je suh die bukak...contohnye mcm kawe nk pkai IAC Valve je, kalu hapkat lain kebiasaannye xmaw bukak valve nih dari henjen lantai diorg... kalu ade valve yg dh memang lerai dari henjen baru diorg jual... tapi mamat ni slamber je g bukak kat henjen lantai...

So dapat la kawe dgn harga RM150...xtaw le harga pasaran ke, kena kapak ke...janji keta kate buleh bernapas mcm biase udah ler...

Moh kite tgk gambo plak...

Pandangan Hadapan
Pandangan Belakang
Itu ring misti maw tukar, sudah karasss...
Pandangan Bawah

Dalam nye pun ade gak getah O-Ring..
Cara membersihnye...sangat sonang, pkai Carb/Throttle Cleaner sembur je kat lobang angin yg ade O-Ring bentuk 8 tu sampai banjir kat dalam...biarkan sambil kena lokok sbatang, pehtu terbalikkan sampai sume cairan itam kluar...

O-ring bentuk 8 tu buleh dibeli kat kdai sparepart keta je...apek tu belek2 punya belek, die kate local punye xde...ori japan mari ade RM12...angkat je laa...

dh complete sume trus je gantikan IACV nih kat keta... Alhamdulillah stakat nih RPM kawe stabil selepas pemasangan gantian IACV...

Thanx for reading...

Thursday, July 19, 2012

IAC Valve - Troubleshoot

Untuk permulaan, kawe baru je pindah umah ke Aloq Staq.... Dah abih unpacking baram2, dah sopping barang umah....baru ler ade kelapangan nk tengok keta...

Last entry kawe pasal alternator, lepas tu ade lagi dua kes:

1) Steering Rack
2) Kompresor

Dua2 baram tu kawe xbuleh nk tulih kat sini sebab kawe xbikin sniri n dok berkisah nk pindah time tu... so, bawak keta boh kat kedai n bayo je....

Steering Rack kawe amik kat member Havoc Manjung, Zamri, sebab nk mudahkan kije pomen dan kebetulan nye Zamri mmg ade simpan baki hapkat die amik dulu dari body CD6....nk g cari sniri kat hapkat xsempat, kalu sempat pun ntah buleh masuk ke tak kan...

Kompressor pulak mase kawe dok anto barang2 pindah pelan2 balik Aloq Staq.... Baram amik kat member Havoc Aloq Staq, Mat Ki a.k.a Pillot Laut...

Latest, nk kate yg terbaru xde la jugak...jadi sebelum tukar Steering Rack lagi, tapi baru berkesempatan bukak buku manual.... Idle Air Control Valve (IACV)

Kedudukan IACV kalu ade yg xtaw mcm kawe...

Actually menda ni pomen sudah bukak kasi cuci mase buat Steering Rack aritu sebab Timing rendah lepas henjen sudah warm up....beliau pun ade pesan kalu kalu Timing xelok jugak, maka nye kena tukar la itu baram...

Petang tadi kawe dok belek2 buku manual, ade la kat bahagian Troubleshoot...


Kat bahagian "WHEN WARM ENGINE SPEED TOO LOW", kawe pilih yg atas skali "Idle speed is below specified engine speed (no load)"

Sebabnye, timing rendah tu mulenye jadi time bukak ekon je.... die semput2 smpe nk mati henjen... xlame pehtu, xbukak ekon pun jadi jugak kadang...

Jadi, mengikut instruction kat troubleshoot tu kawe kena selak page 11-61 la...



Sbenonye troubleshoot nih ade dua page...tapi kawe baru buat sampai "Is there a reduction in engine speed?" dan jawapan yg kawe dapat ielah NO....

Dengan itu secare resminye IACV kawe sudah out la...dan dengan pantasnye kawe mesej abe Mohd Zol Zol mintak die bawak balik IACV sbijik sbb die ade henjen nk dibaraikan plus beliau nk balik pokok sena plak...jimat kos postage la....hehehe...sekian...

Sunday, May 6, 2012

Masalah Selang Seminggu!!!

Fuh, selang sminggu mengarang nih...

3 Mei - Kawe tengah dok menjawab soklan exam, tetibe bini mesej.... "Keta xleh start"

adesss...udah ler minggu lepas baru je tukau distributor ( CLICK HERE )

Then petang tu, kawe kol jiran kawe, Kurau bukan name sebenar, mintak tulun tengok ape2 yg patut...walaupun beliau bukan pomen, tapi perkare2 basic tu ade la... dan setelah di cek sumenye beliau kol kawe gtaw sume yg lain2 elok, cume time start xde bunyik langsung...

Kalu betri kong biasenye ade la bunyik KTAK KTAk ke ye dak...apa pun tarak...buleh kate sume perkare elektrikal yg lain ok, radiu pun bunyi....makanye beliau menSuspek Starter sudah out...

Hmmm...kawe xpenah lagi ler berhadapan dengan menatang tu...xpe la, Kurau kate nk mintak tulun Siraj (Pomen Aprillia) tengok2 kan...

Disebabkan xsedap hati, kawe pilih untuk balik umah...yg mane rancangan asalnye xnak balik weekend, nk study konon nye la kan kt dorm...tapi balik pun ok sbb HAVOC mmg wat Family Day kt Teluk Batik...Kawe dh bayo pun, cume nk pegi nye xkompom...

5 Mei - Kt umah, jam 10 pagi dh janji dgn member kawe nk pinjam Tools utk bukak Starter...citenye yg buleh kawe yakin sangat nk bukak starter sbb udah kawe tanye pade Otai HAVOC, Mr Al Bieno, salah sorang pomen tersohor....pehtu mmg dh tekad nk bikin sniri minggu nih sbb minggu lepas kena bayo towing huhuhu...sekurang2nye kawe blajo...

Starter Kawe yg dh dichabot dari henjen bay...

Sebenonye banyak lagi tande2 awal dan kerosakan yg berlaku kt Starter nih, tapi kt sini kawe cite la ape yg jadi kt Starter kawe aje ye...name yg biase disebut, Carbon Brush... name dalam manual Brush je...menatang nih terletak di dalam body Starter tersebut macam dalam gambo kt bawah...


Xyah nk cite banyak2 pasal nk bukak menatang nih, moh kite tengok gambo je la sambil kawe terang sket2 ye...

Member yg baik ati meminjamkan tools...
Untuk makluman, hos radiator tu kawe chabot sbb menggangu + tempat sempit nk pulas bolt yg ikat Starter tu..

Akhir nye, setelah berhempas pulas...
Nahhh Hamek ko...nmpak sangat pemalas jage keta...huhuhu...
Menatang ni la Brush tersebut...tengok saiznye, dh pendek...
Dalam Buku Manual pun ade care2 nk inspect menatang nih...untuk makluman Name2 dalam kotak seperti di atas adelah Brand bagi Starter...ND biasenye untuk GB Manual n Mitsuba utk GB Oto.
Sorry, terpotong name NipponDenso untuk gambargajah yg ateh...
Disebabkan nk menchabot dan memasang Brush nih agak payah, sbenonye xreti pun kawe pegi kt kdai betri yg ade jual Brush ni dan suh beliau tulun pasangkan skali kt Brush Holder nye.... ini adelah disebabkan, Brush Negative (-ve) bagi GB Oto perlu diPateri pade tempat nye yg mane kawe pun baru taw....huhuhu...

Tadaaa...Pemasangan Brush yg baru...
Menatang ni kalu yg ori xtaw ler ade ke tak Part Number nye, kawe amik yg brand FCC kotak merah...Jumlah kerugian yg dialami sebanyak RM60 (brush+pateri)...

Pehtu apo lagi, kasi pasang balik ler ape yg dh dibukak...

Alhamdulillah, lepas setel sume pemasangan, henjen buleh mengaum kembali...jam sudah 2petang...aktiviti Family Day Havoc utk sesi melawat rumah anak2 yatim dh abih...kawe pegi join sesi seterusnye jam 5 petang pulak ler...

Sekian utk kali nih...thanx for reading... :)

Tuesday, May 1, 2012

Error Code 9 - Cylinder Position Sensor

Sape xtgk lagi video nih kt FB buleh ler layan dulu...

video


27 Mac - On d way ke Stesen Komuter Batu Gajah kawe prasan dh keta akan tersengguk2 bile nk accelerate balik selepas amik selekoh or brenti kt trapik... tapi kejap2 je jadi, so wat xtaw ler...

Lepas dh bli tiket tren, bini kawe bawak balik keta...siap pesan kt beliau, lepas amik selekoh or brenti kt trapik jangan tekan lebih2 sgt minyak takut kang keta mati sbb tadi dh semput2...

Dok 15 menet nunggu tren, bini kol kate keta mati tapi bleh start and xleh pasang ekon....huh, pelik btui...( buleh bace versi beliau kt blog: Makbed's Journal )

kawe cakap xde ape pun, bleh je pkai ekon....beliau pun bukak, mati gak henjen...xpe lah, kawe suh je beliau bawak pelan2 janji sampe umah...

Udah sampe Manjung, beliau kol lagi kate CEL nyale...huh, ni yg kawe suke kalu problem buleh dikesan...makenye kawe pun tepon YB Irwan a.k.a Bex kot beliau buleh bantu nengok keta, die nk balik kampung pulak...tepon Zairy, kije pulak...

As a result, kawe batalkan tiket tren...dapat ler sparuh harga balik, tepon best buddy, Arifuddin, mintak tulun datang amik kt Batu Gajah....tapi gi ipoh dulu, cari barang lektop...

Sampe umah, kawe trus Self Diagnose lar mcm biase (refer this Link: CLICK HERE)

Hasilnye kluar kod berikut

3 - Manifold Absolute Pressure (MAP) Sensor
9 - Cylinder Position (CYP) Sensor

28 Mac - Pagi nye, keta dh xleh start langsung... lepas crank n stop 3 kali, CEL nyale lagi... Jump lagi skali dengan result:

3 - Manifold Absolute Pressure (MAP) Sensor
4 - CrankShaft Position (CKP) Sensor
9 - Cylinder Position (CYP) Sensor

Udah betambah pulak Code Error nye....aduhhh...

Naik umah bukak balik buku manual, study....Final Exam 2 Mei xstudy lagi nih....

Buku manual menyatekan: Kadang2 berlaku "Intermittent Failure".... so bagi mengelakkan tersalah Diagnose, disarankan membace Blinking sekurang2 nye dua (2) kali....

Seterusnye lakukan Reset kepade ECU...care2 nye ielah:

1. Dengan menchabot Fius 7.5A kat Underhood Fusebox selame 10 menet...fius tersebut adelah Backup Fuse atau bagi sesetengahnye adelah fius untuk radiu keta...( yg ni ade dalam buku manual )

atau

2. Menchabot kepala negatif (-ve) bateri dan biarkan selame 10-30 menet... (yg ni xde dalam manual)

Kawe gune method nombo dua, mudah....males nk cari fius padahal xtau pun tang mana... pehtu crank n stop smpe CEL menyale smule dan jump n bace balik blinking....

Hasilnye selepas Reset ECU, hanye dapat bacaan
9 - Cylinder Position (CYP) Sensor

Kedudukan CYP Sensor nih adelah kat dalam Distributor, buleh tgk diagram dari manual seperti berikut:

Gambarajah adelah untuk Distributor bagi henjen F..untuk henjen H xdapek cari...

Tengahhari nye kol trus la klinik panel kebiasaannye...datangler pomen ke rumah, pomen baru, melayu... kawe pun crite masalah yg dihadapi, beliau pun cek la api...ade, beliau kate mungkin alternator...

Pulak, tadikan kawe dh gtaw kawe cek dh kod kluar 9...so, kawe suspek beliau xpenah merawat Honda...dipendekkan cerite, kawe suh die pasang balik sume yg die bukak dan berambos...

Trus kawe tepon Zairy mintak tulun klinik panel beliau, petangnye sampai ler tow truck mcm dalam video kt ateh td...

Sesampainye kt klinik baru, trus pomen cek...same jugak, beliau cek api dengan mechabot kabel plug dan tengok spark kt Valve Cover...satu per satu beliau cek...ade api tapi salah satunye mengeluarkan spark kaler OREN...

Meaning: Bad Distributor... baru kawe tawww....

apo lagi, kasi tukar laaa....kos kerugian RM280....huuuu....

Sunday, April 1, 2012

Saje je...

31 Mac - Kawe on d way balik ke Lumut dari Tronoh, p jenguk adik skali kt UITM. Sekali terpandang sbijik keta baek punya....xpernah ku lihat lagi seperti ini...




huhuhu...


1 Apr - Cadangnye nk balik Kuale Kubu Bharu nek tren dari Batu Gajah... Sesampei nye kt stesen, dh siap salam2 sume... "Tiket ETS arini punye Full la dik" kate akak kt kaunter tu, kt cermin kaunter tu pun ropanya dh die tempek notis....huuuu, jalan le balik 45 menet smpe Lumut...


Make nye xjadi la balik skolah arini, kawe balik esok ajelah....tepon classmate, bos Ahmad, mintak tulun kasitaw cikgu yg kawe xmasuk kelas esok...alasamnye nk g jumpe Ex-Boss...


Bukan alasan main2 ye...mmg dh lame hajatnye nk jumpe Ex-Boss ni, nk mintak sain surat pengesahan Bujang perjawatan....huhuhu... bos Ahmad pun tumpang skali la, die pun nk mintak sain sbb xpenah buat lagi surat tu...so esok nye kawe balik dgn menumpang abe Ady lerrr mcm biase, slalu nye tumpang ari ahad tapi abe Ady choti smpe senin....


Sblum smpe umah, bini ajak lepak kena laksa dlu kt simpang Marina Island....tgh dok order nmpak plak gerombolan keta yg cunnn, termasuk ler sbijik keta yg penah kawe jumpe mase Mega TT Penang dulu...












Dh setel makan, kasi round dlu kt Marina Island....saje je nk pusing2 tgk Tim Prelude wat sesi penggambaran... Spotted plak member Havoc yg bukan milik member kt Manjung...




Hehehehe... HAVOC 349 (or 348 not very sure, amik gambo dalam keta je)....

Saje je nk update blog...slalu update sbb keta ade masalah, tapi stakat nih just rim aje bengkok....suspek seterusnye Power Steering Pump leaking sbb ade pasir melekat kt kawasan tu n minyak kt Reservior pun mcm kureng...nantikan update kawe ye...

kalu ade laa....